Још 50.000 руских вакцина стигло у Србију

Још 50.000 руских вакцина стигло у Србију
На београдски аеродром „Никола Тесла“ слетео је авион са још 50.000 доза вакцине „спутњик В“, саопштило је Министарство за иновације и технолошки развој.

Према речима министра за иновације Ненада Поповића, стигла је прва компонента вакцине „спутњик В“, којом ће моћи да буде вакцинисано 50.000 људи.

Поповић је навео да су вакцине стигле из фабрике „Биокад“ у Санкт Петербургу, где је пре два месеца, у присуству руског државног врха, покренута линија за производњу „спутњика В“.

„Србија је и даље једина земља у Европи за коју су руске власти одобриле испоруку значајније количине вакцина. То говори о односу који Русија има према својој српској браћи. У Русији се са пажњом и похвалама прати процес вакцинације у Србији који се спроводи под руководством председника Вучића“, рекао је Поповић.

Изразио је задовољство што се испорука вакцина из Русије спроводи према договореној динамици.

„Уговорили смо набавку два милиона вакцина из Русије. Очекујем да до краја марта, односно током прве половине априла сва уговорена количина вакцина буде испоручена Србији“, рекао је Поповић.

Министар је истакао да ће вакцине које су јутрос стигле у Београд одмах бити допремљене Институту „Торлак“, одакле ће бити дистрибуиране на пунктове за вакцинацију широм Србије.

RTS

You may also like...