Из Приштине стиже обавештење: „Ако формирају ЗСО хапсимо“

Након одлуке чланова Српске листе да напусте косовску владу и сами формирају ЗСО, на коју чекају већ пет година, из Приштине стиже упозорење на хапшење. Наиме, косовски министар инфраструктре Паљ Љекај запретио је да ће ухапсити чланове Српске листе уколико буду формирали Заједницу српских општина. „Могу бити приведени у моменту кад буду против закона и Устава Косова“, рекао је Љекај за КТВ и додао да сваки корак влада Рамуша Харадинаја спроводи у сарадњи са државама Квинте.
Љекају је убрзо одговорио директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић који је саопштио да ће Србија наставити борбу за очување Косова и Метохије и да ће по сваку цену настојати да сачува мир и стабилност у моменту када сви покушавају да је испровоцирају и изазову хаос.
Председник Српске листе Горан Ракић најавио је у уторак, након састанка са председником Србије и директором Канцеларије за КиМ који је у понедељак био ухапшен у Косовској Митровици уз примену силе и оружја, да ће Српска листа изаћи из косовске владе као и да ће 10 већински српских општина на Косову и Метохији формирати 20. априла Заједницу српских општина.

извор Б92

You may also like...