Шест нових кућа за повратнике у Новом Брду, започета изградња куће породици Перић

Шест нових кућа за повратнике у Новом Брду, започета изградња куће породици Перић

Након полагања камена темељца протекле недеље у Грачаници за изградњу куће повратничкој породици Лазић, министар за заједнице и повратак Горан Ракић данас је обрадовао и шесточлану породицу Бојана Перића из села Прековце у општини Ново Брдо. Кућа површине 62 квадратна метра ће Перићима бити изграђена и усељива, уколико радови буду текли по плану, за два месеца.

Бојан Перић који се иначе бави вулканизерским послом, каже да себи и својој породици од сопствених прихода никада не би могао да приушти нови дом, а то што су данас министар Ракић и градоначелник Новог Брда Саша Милошевић положили камен темељац за њихову нову кућу је камен опстанка и планирања будућности у овом месту.

”Наша мисија ће једино бити испуњена на начин када градимо, радимо, помажемо и породицама које не могу саме да обезбеде нормалне услове за живот, то ми приуштимо. Када урадимо овако једну добру ствар као што смо то данас учинили, сви проблеми са којима се током рада суочавамо остану у сенци доброг посла и среће породица којима градимо куће. Ово је почетак изградње планираних кућа које ћемо са партнерима из Канцеларије ЕУ на Косову градити, а којих ће како сам и најавио бити на десетине. Породици Перић честитам а свима онима који нас критикују због било чега поручујем да је наш рад и залагање за опстанак нашег народа одговор на све неистине којима се служе”, рекао је министар Ракић.

Градоначелник општине Ново Брдо, Саша Милошевић је данас казао да је свако улагање значајно за мештане ове општине јер шаље јасну поруку да становници Новог Брда могу да очекују помоћ у различитим областима важним за њихов живот.

”Уз захвалност министру Ракићу, мора да искажем и пуну захвалност свима онима који су веровали у нас да резултати неће изостати, што данас поново потврђујемо”, рекао је Милошевић.

Пре полагања камена темељца за изградњу куће породице Перић из Прековца, министар Горан Ракић и градоначелник Општине Ново Брдо су на састанку одржаном у Општини Ново Брдо разговарали о потенцијалним инфраструктурним пројектима које министарство може да подржи.

Полагању камена темељца данас, присуствовала је и шефица Међународне организације за миграције (ИОМ) Ана Ростоцки.

Извор: ТВ Мост, саопштење

You may also like...