Симић одржао састанак са руководиоцима инспекцијских служби

Начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић  је одржао састанак са руководиоцима инспекцијских служби.

Присутни су известили начелника о постигнутим резултатима у претходном, као и о плановима рада за текући месец. Највише је било речи о специфичности ситуације на подручју округа која умногоме отежава редовне инспекцијске активности на терену. Ингеренције републичких инспекцијских органа на овом делу Србије спроводе се у доста сложеној ситуацији, па је то један од главних разлога због којих резултати рада нису на нивоу других управних округа, као што је случај на ужем подручју Србије.

Начелник Симић је изразио разумевање за резултате и услове рада и најавио још већу логистичку подршку државе инспекцијским службама у наредном периоду, поштовање правила и одговорности, поштовање упутстава државних органа, али и нагласио да се у доста сложеним околностима мора спроводити организовани рад инспекцијских служби на територији Косовскомитровачког округа.

Констатовано је да Косовскомитровачки управни округ за циљ мора имати још ангажованији рад инспекцијских служби у надзору контролисања снабдевености храном услед увођења такси од сто одсто од стране привремених Приштинских институција, али и боље резултате у контролисању примене прописа из области заштите на раду, радних односа, електроенергентске, просветне, санитарне, здравствене и осталих инспекција.

извор РТВ Кис

You may also like...