За Ристиће из Прилужја Косово и Метохија је светиња коју никада неће напустити

За Ристиће из Прилужја Косово и Метохија је светиња коју никада неће напустити

Четворочлана породица Ристић из Прилужја која живи у трошној и старој кући добиће комплетно реновирани дом захваљујући средствима Канцеларије за Косово и Метохију. 

Породицу Милоша Ристића који у Прилужју живи са двоје деце и супругом данас је обишла помоћница директора Канцеларије за КиМ за инфраструктурне пројекте, Јелена Стојковић која је навела да се на  овај начин испуњава још једно обећање директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића који је обећао помоћ овој породици.

– Ова домаћинска породица и сама улаже у своју кућу и чине све да опстану на свом огњишту и то нам је посебан мотив да им као држава Србија и Канцеларија за КиМ помогнемо. Ми ћемо то наставити и у наредном периоду – истакла је Стојковић која је Ристиће обишла у пратњи председника привременог органа општине Милана Костића.

Домаћин Милош Ристић изразио је велико задовољство због средстава која су одобрена јер, како је рекао, нису у стању да сами реновирају и санирају цео објекат.

– Много нам значи ова помоћ, пре свега деци која ће да седе овде а и мени који улажем и за кога је Косово и Метохија једна велика светиња коју никада нећу напустити. Није нам тешко и волимо да будемо овде. Захваљујем се господину Петру Петковићу, Канцеларији и председнику општине који је доста за нас урадио и помогао – рекао је Ристић.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ борави у Прилужју, како би се на почетку године уверила у стање на терену, на основу кога ће се правити приоритети изградње и улагања у ову општину у наредном периоду.

– Данас смо у посети општини Вучитрн да започнемо нову радну годину, да обиђемо пројекте које смо финансирали, видимо како напредују пројекти који су у реализацији, као и да чујемо од председника општине и грађана шта им је потребно, како да финансирањем и улагањем даље оснажимо нашу општину, како би напредовала и била све боља и боља“, рекла је Стојковић приликом обиласка основне  и техничке школе у Прилужју.

Након ове локације, Стојковићева је са својим тимом посетила обданиште „Цар Константин и царица Јелена“ коме је Канцеларија донирала вредну опрему за квалитетније услове боравка наших најмађих у овом месту. Током ове посете разматрана је могућност проширења објекта за велику играоницу која би уједно служила и као сала за физичке активности и рекреацију наших малишана у зимском периоду.

Извор: ТВ Мост, саопштење

You may also like...