Настављена акција „Школама у походе“ у ОШ „Свети Сава“

Јуче је настављена акција “Школама у походе” у ОШ “Свети Сава” у организацији Културног центра “Драгица Жарковић”. Ученици петог разреда су читали своје литерарне радове. Присутнима се на почетку обратио директор ОШ “Свети Сава” Милорад Јовановић који је истакао да је повод окупљања заиста леп јер је у питању Дечија недеља  која је почела у понедељак и трајаће све до петка.

“Све основне и средње школе припремиле су програм који ће се реализовати у сарадњи са установама културе у нашем граду”, рекао је Јовановић и изразио задовољство што су угостили пријатеље из Културног центра.

Директрор Културног центра “Драгица Жарковић” Миодраг Радомировић је ученицима честитао јубилеј  30 година од усвајања УН конвенције од дечијим правима, захвалио се свим директорима школа, наставницима и ученицима на одличној сарадњи.

“Покровитељ овог програма је Привремени орган општине Косовска Митровица,  и ми ћемо од ових ваших радова штампати књигу литарарних радова ученика основних школа а биће и новина, направићемо и каталог са вашим ликовним радовима у оквиру акције “Школама у походе””, истакао је Радомировић.

Драган Радосављевић, члан Привременог органа општине Косовска Митровица, рекао је да му је посебна част што је у ОШ “Свети Сава” јер је исту похађао, и истакао да је школа веома напредовала у смислу да је добила нове садржаје.

“Данас обележавамо Дечију недељу а ми ћеми чинити да свака наредна недеља у читавој овој години буде ваша недеља и да сви будете срећни, задовољни и весели”, рекао је Радосављевић.

Након обраћања малишани су имали прилику да рецитују своје литерарне радове.

извор РТВ Кис

You may also like...