Одржана акција „Школама у походе“ у ОШ „Бранко Радичевић“

Данас је у оквиру Дечије недеље која се традиционално одржава од 7. до 13. октобра одржана акција  ”Школама у походе” у ОШ Бранко Радичевић у организацији Културног центра Драгица Жарковић.

Педагог ове школе Верица Ђурић истакла је да се ове године обележава 30 година од доношења  УН конвенције о правима детета,  овогодишњи мото Дечије недеље је Да право свако- дете ужива лако. Ученици су се представили са својим ликовним и литерарним радовима.

Директор Културног центра “Драгица Жарковић” Миодраг Радомировић честитао је свој деци јубилеј и истакао да се Културни центар потрудио да својим садржајима обогати Дечију недељу а све то под покровитељством Привременог органа општине Косовска Митровица.

“Данас ћемо чути деца која лепо пишу, рецитују и видети цртеже талентоване деце, у уторак ову акцију настављамо у ОШ “Свети Сава”, а у петак позивам сву децу да дођу на дечију позоришну представу “Лаза материна мазa” по Јовану Јовановићу Змају у Митровачком двору”, рекао је Радомировић и додао да је круна акције “Школама у походе” две књиге које ће бити одштампане поводом школске славе а постоји и идеја да се направи каталог ликовних радова ученика основних школа.

Присутнима се обратио и члан Привременог органа општине Косовска Митровица Нинослав Ђерић који је изразио задовољство што види велики број ученика  и младих талената  и да ће их овај јубилеј подстаћи да буду још успешнији.

“Ми смо увек ту да подржимо и помогнемо савку акцију коју орагнизује Културни центар Драгица Жарковић и да помогнемо свим школама у сарадњи са Канцеларијом за Коосво и Метохију”, додао је Ђерић.

извор РТВ Кис

 

You may also like...