Ðurić na protestu podrške Ivanoviću i Delibašiću

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić prisustvovaće sutra u Kosovskoj Mitrovici protestu podrške lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i penzionisanom pukovniku MUP-a Srbije Dragoljubu Delibašiću.Protest podrške, drugi po redu, koji organizuju građani sa Kosova i Metohije, biće održan ispred sedišta Euleksovog suda u Kosovskoj Mitrovici, najavljeno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pored Ðurića protestu će prisustvovati i predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Vlade Republike Srpske Milorad Arlov.

Ivanović sedmi dan štrajkuje glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici zahtevajući da mu bude omogućena odbrana sa slobode, a na to se odlučio pošto je u četvrtak Euleksovo sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj MItrovici donelo odluku da mu produži pritvor za još dva meseca, odnosno do 6. oktobra.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine i ovo je drugi put da se odlučuje na takav korak.

Prethodno je štrajkovao glađu nedelju dana u Prištini zahtevajući premeštanje iz prištinskog u mitrovički zatvor, što mu je na kraju i omogućeno.

 

Oliver Ivanović smršao sedam kilograma

Stanje lidera Građanskih inicijativa SDP Oliver Ivanović, koji sedmi dan štrajkuje u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, znatno se pogoršava, izjavila je danas njegova supruga Milena Ivanović Popović, navodeći da je on do sada smršao sedam kilograma.

“Bila sam danas kod njega, jer je četvrtak dan za posete. Fizičko stanje mu se znatno pogoršava, smršao je sedam kilograma. Nisam bila do kraja kod njega, jer nije imao snage da sedi i priča. Zabrinuta sam za njega”, rekla je Ivanović Popović Tanjugu.

Dodala je da lekari prate zdravstveno stanje Ivanovića non stop.

Prema njenim rečima, direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici je od suda tražio da Ivanovića pregleda lekarski konzilijum tog centra, pa se sada čeka odgovor suda.

Ivanović štrajkuje glađu zahtevajući da mu bude omogućena odbrana sa slobode, a na to se odlučio pošto je prošlog četvrtka Euleksovo sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj MItrovici donelo odluku da mu produži pritvor za još dva meseca, odnosno do 6. oktobra.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine i ovo je drugi put da se odlučuje na takav korak.

Prethodno je štrajkovao glađu nedelju dana u Prištini zahtevajući premeštanje iz prištinskog u mitrovički zatvor, što mu je na kraju i omogućeno.

autor: IGizvor: Tanjug

You may also like...