Jako važno da se formira ZSO

JAKO  VAZNO DA SE  FORMIRA ZSO

Zamenik kosovskog premijera Slobodan Petrović izjavio je da je jako važno da formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu niko ne doživi kao pretnju. Petrović je kazao da očekuje da će ZSO imati pozitivan uticaj i značaj na svakodnevni život građana i da je jako važno da formiranje Zajednice niko ne doživi kao nešto upereno protiv ljudi koji žive na ovom prostoru.

Petrović je, gostujući u program Radija Kontakt plus u Kosovskoj Mitrovici, kazao da će nakon završetka rada na izradi Statuta ZSO biti poznato koje će nadležnosti i funkciju imati ZSO.
Petrović je potvrdio da je Ministarstvo administracije i lokalne samouprave, kojim rukovodi, u skladu sa svojim mandatom dalo preporuku u kojoj stoji da Statuti koje su usvojili odbornici četiri skupštine opštine na severu Kosova nisu u potpunosti u skladu sa nadležnostima iz evropske povelje o lokalnoj samoupravi i kosovskim zakonom o lokalnoj samoupravi, i da je preporuka da u narednih 30 dana se izvrše dodatne izmene i dopune Statuta.

IZVOR B92

You may also like...