Oliver Ivanović: sad se osećam bezbednije

SAD SE OSECAM BEZBEDNIJE

Oliver Ivanović, koji je prebačen u pritvor u Kosovskoj Mitrovici, u pismu naveo da se oseća bezbednije i da sa mnogo više optimizma gleda na budućnost. On je rekao da je sada na sigurnom blizu porodice koja mu može doći u posetu, blizu advokata i da sa mnogo više optimizma gleda na budućnost.

 

„Duboko sam svestan da ću politicki motivisanu optužnicu morati da pobijem u mučnom postupku koji je tek predamnom i mojim advokatima“, naveo je on u pismu iz mitrovičkog pritvora gde je prebačen pre par dana iz Prištine. „Primećujem ogromnu razliku u uslovima i osećaju bezbednosti, redu koji vlada, ali to nije najvažnije, već činjenica da me ovde tretiraju kao optuženog, ali i nevinog dok sud ne kaže drugačije. Napokon ću moći da izađem na vazduh, i da slobodno prošetam u ograđenom prostoru, po pravilima koja važe u zatvoru, ali sa osećajem određene slobode i ljudskih uslova“, napisao je Ivanović.
„Za potpunu slobodu se tek moram izboriti u postupku. I vi se borite za moju, ali i svoju slobodu, na primeren i dostojanstven način, tako što će te na dužnostima raznih prestavnika obavljati poslove koji su od važnosti za normalizaciju života građana u Kosovskoj Mitrovici“, kazao je Ivanović.
Ivanović se još jednom zahvalio svima koji su ga podržavali, pre svega građanima Kosovske Mitrovice i severa, Vladi Srbije u ostavci, premijeru i prvom potpredsedniku vlade Srbije, ministru zaduženom za KiM, drugim ministrima i političarima, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, prijateljima i saradnicima.

You may also like...