Pravosuđe skoro rešeno

Pravosuđe skoro rešeno

 

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je nakon najnovije runde dijaloga s Prištinom da su u teškim uslovima postignuti za Srbiju najbolji mogući rezultati kad je reč o pravosuđu na Kosovu.

Razgovori o pravosuđu su praktično privedeni kraju, rekao je Vučić za RTS, a njihov konačni završetak očekuje se u narednoj rundi dijaloga nakon formiranja srpske vlade, što on očekuje da se dogodi krajem aprila.
“Nema tu mnogo tog lepog niti nečega čime bismo se hvalili, niti čime bi se druga strana hvalila. U tim zadatim okvirima napravili smo najbolji rezultat za građane Srbije”, rekaso je Vucić i pojasnio da će svakako predsednik suda u Mitrovici biti Srbin sa severa KiM, da ćemo u Severnoj Mitroviciimati odnos sudija 60-40, a takođe i dvotrećinsku većinu među zaposlenima.

Izborili smo se za ono što su za nas bile ključne i najvažnije stvari, a imaćemo i zastupljenost i u drugim delovima KiM koji ne pripadaju samo severu KiM, dodao je Vučić.
“Imamo jednak broj tužilaca, što je za nas od velikog značaja. U teškim okvirima u kojim svakako nismo mogli da postignemo velike rezultet koji bi bilo koga odeuševili, napravili smo najbiolji mogući rezultat”, ponovio je Vucić.

Izvor Tanjug

You may also like...