Pucnjava u Kosovskoj Mitrovici, nema povređenih

U centru Kosovske Mitrovice večeras, nešto posle 20 sati, došlo je do pucnjave u kojoj nije bilo povređenih, ali je na jednom vozilu pričinjena materijalna šteta.

 

Nepoznati napadač pucao je iz automatskog oružja na vozilo marke “citroen” bez registarskih oznaka, koje je bilo parkirano u jednoj od glavnih ulica u Kosovskoj Mitrovici.
Kosovska policija je došla na lice mesta i osigurala mesto incidenta da bi započela istraga.
Bivši gradonačelnik Gračanice Bojana  Stojanović je izjavio Tanjugu da je vozilo, koje se večeras našlo na meti napadača, vlasništvio njegove žene i da je on sa njim u poslepodnevnim časovima došao u posetu porodici supruge koja je rodom iz Mitrovice.
“Sa vozilom na koje je pucano iz vatrenog oružja danas u Mitrovicu stigli smo ja, moja supruga, maloletno dete i vozač. Na svu sreću, nema ljudskih žrtava, ima samo materijalne štete”, rekao je on.
Stojanović je naglasio da u narednom periodu neko mora da obrati pažnju na ovakve događaje i da on može predstavnicima međunarodne zajednice i policije da kaže ko su potencijalni inspiratori ovog napada.
“Mesecima i godinama upozoravam na jednu istu grupaciju ljudi koja permanentno podiže tenzije. Ja sam i u pisanoj formi njih obaveštavao i o pojedinicima i o grupacijama i ovo stvarno nema smisla. Ili će jednom da stane ili će na Kosovu biti banditi, ne pričam samo o Mitrovici, govorim o celom Kosovu”, kazao je bivši gradonačelnik Gračanice.
Prema njegovim rečima, inspiratori su jasni.
Radi se o političkim klanovima i ako oni mogu da rade šta hoće i u našim domovima, da jedni na druge ovako dižemo ruke, onda mislim da ovo neće dovesti nigde srpski narod, poručio je Stojanović.

 

izvor: Blic

You may also like...