U Srbiji danas Dan žalosti zbog pogibije šestorice radnika iz Srbije

U Srbiji je danas Dan žalosti zbog pogibije šestorice radnika iz Srbije u požaru na ruskom poluostrvu Jamal.Vlada Srbije je Dan žalosti proglasila povodom tragičnog događaja na ruskom poluostrvu Jamala, gde je u požaru u nedelju 8. februara stradalo šestoro radnika iz Srbije.
Dan žalosti biće završen u ponoć između četvrtka i petka.Zakonom o Danu žalosti predvideno je da zastave budu spuštene na pola koplja, kako na državnim institucijama tako i na sportskim i kulturnim manifestacijama i da se nastradalima oda pošta minutom ćutanja.Prema Zakonu, mediji su dužni da programe usklade i da umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija sa zabavnom i narodnom muzikom, emituju muziku i emisije prikladne danu žalosti.
Novinsko-izdavačke organizacije koje izdaju dnevne novine dužne su da ih štampaju u crnoj boji, navodeći na prvoj strani odluku o proglašenju Dana žalosti i proglašenju njegovog obeležavanja.Za vreme Dana žalosti na javnim mestima, u kafićima, restoranima i drugim lokalima zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera.

 

Izvor-Tanjug

You may also like...