Сурои: Косово довело у питање независност

Косово је држава која је довела у питање своју независност, територијални интегритет и Устав, оценио је приштински публициста Ветон Сурои поводом 11 годишњице косовске независности за „Коха диторе“.

Ветон Сурои сматра да је одређена група људи, која се већ дуго идентификује са косовским председником Хашимом Тачијем пројекат независности претоворила у пројекат пљачке, личног богаћења, а због губитка перспективе све чешће се може чути „никада није касно да се оставе дуван и Косово“.

Сурои наводи да таксе уведене на производе из Србије треба укинути, али и додаје да није познато ни када ни како ће то бити учињено.

„Циљ је био да се ради на ‘нормализацији односа између Србије и Косова’, стварању простора за слободно кретање робе, капитала и људи“, рекао је Сурои и оценио да би било добро ако би се паралелно радило на суспензији такси и јачању преговарачког оквира између Београда и Приштине.

Коментаришући однос међународне заједнице према Косову и косовским лидерима Сурои констатује да није само „извештај Дика Мартија створио Специјални суд, већ и целокупни однос међународне заједнице према Косову“.

извор РТС

You may also like...