Сутра на Факултету уметности отварање изложбе „Релације“

У среду 11. децембра од 20 сату у Галерији Факултета уметности у Косовској Митровици биће отворена изложба Милоша Шарића и Славише Михајловића „Релације“.

Изложба „Релације“ обухвата петнаест скулптура аутора Милоша Шарића и Славише Михајловића чија је тежња да свој досадашњи рад прикажу у месту са ког је и почело њихово ликовно усавршавање. Аутори своје стваралаштво заснивају на компоновању геометријских металних елемената у циљу постизања једног склопа – органско-модуларне површине.

Пратећи актуелна дешавања, у брзом и не тако једноставном времену, аутори критички сагледавају данашњи свет – друштво. Фокус је усмерен ка човеку који је услед непрестане борбе и растрзаности које живот доноси, у позицији жртве свог времена.

Милош Шарић (Лесковац, 1991) је завршио основне академске студије вајарства на Факултету уметности у Приштини – Звечану 2014. године. Мастер академске студије Примењеног вајарства завршио је на Факултету примењених уметности у Београду 2015. године, а на истом Факултету је и докторирао, на студијском програму ”Примењене уметности и дизајн” 2019. године. Добитник је треће награде жирија и публике на конкурсу „Београдски читач“ 2015. Излагао је на четири самосталне и на више од седамдесет колективних и међународних изложби у земљи и иностранству. Учесник је неколико ликовних колонија. Његова дела налазе се у јавним и приватним колекцијама. Члан је УЛУС-а и УЛУПУДС-а од 2016. године. Живи и ствара на релацији Власотинце – Београд.

Славиша Михајловић (Косовска Каменица, 1991) је завршио основне академске студије на Факултету уметности у Приштини – Звечану на одсеку вајарства у класи проф. Пека Никчевића 2014. године. Мастер академске студије Примењеног вајарства завршио је на Факултету примењених уметности у Београду 2015. године. Добитник неколико награда за скулптуру. Учествовао на више групних изложби у земљи и иностранству, као и више ликовних колонија и пројеката. Један је од оснивача Културног склоништа КРИК у Косовској Каменици. Живи и ствара у Косовској Каменици.

извор РТВ Кис

You may also like...